2021. szeptember 14., 08:19

Heger a pápa emberiességét hangsúlyozta, Kollár a haladó szellemét

Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök az emberiesség képviselőjének tartja a pápát. Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke a katolikus egyházfő haladó gondolkodását emelte ki. A két politikus és családtagjaik hétfőn délután találkoztak a Szentatyával.

Ferenc pápa Pozsonyban
Fotó: TASR
A Szentatya az emberiesség képviselője, nem tesz különbséget, mindenkivel törődik. Tisztában van azzal, hogy a mai rohanó világban meg kell állni és gondolni kell a gyengébbekre, oda kell figyelni rájuk, nem hagyhatjuk, hogy elnyeljen bennünket a rohanó idő"

 - zárta a miniszterelnök.

A találkozót szívélyesnek nevezte. Beszélgettek a gyerekekről, a családról, de arról is kérdezte a miniszterelnök, mi az üzenete számára, kormányfőként.

A pápa kiemelte, látja, hogy vannak fiatalok Szlovákiában, jelen vannak a politikában, amit nagyon pozitívan értékelt"

- mondta Heger. Emellett örömmel látta a sok fiatal családot, és arról beszélt, nagyszerűnek látja Szlovákia jövőjét.

A kormányfő hozzátette, beszéltek azokról a szlovákiai helyszínekről is, ahová ellátogat a pápa. Minden országban találkozni akar az elesettekkel is, hangsúlyozta, hogy emberségesnek kell lenni és segítő kezet kell nyújtani.

A miniszterelnök elárulta, hogy a gyerekei megajándékozták a Szentatyát. Lányai rózsa és bagoly alakú szappant készítettek neki, fia pedig egy keresztet ábrázoló képeslapot. A miniszterelnök melegszívű és emberséges gesztusnak nevezte, hogy a pápa a fotózás előtt észrevette, hogy a fia cipőfűzője kikötődött, ezért megkötötte.

Boris Kollár házelnök elmondta, szintén azt érzete a találkozón, hogy a pápa nagyon szereti az embereket és nem tesz köztük különbséget, például a teljes és az egyszülős családban felnövő gyerekek között sem. Kollár aláhúzta, hogy a gyerekek jelentik a jövőt, és azt kapjuk tőlük, amit mi adunk nekik.

Kollár haladó szelleműnek nevezte Ferenc pápát.

Köszönetet mondtam neki ezért, nagyszerű, ahogyan viszi előre és modernizálja az egyházat, és haladó gondolatai vannak”

 - jelentette ki, hozzáfűzve, hogy a környezetvédelemről is ugyanígy gondolkodik a pápa.

A házelnök arról is tájékoztatott, hogy ismertette a pápának a Szlovák Püspöki Konferenciával közös projektjét, egy Cirill–Metód-szobor felállítását a pozsonyi várban. A szobor a pápalátogatásra emlékeztetné a lakosságot.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.