2021. július 31., 14:51

Hatályba lépett a módosított Alkotmánybírósági határozat – megszűnik az első dózissal beoltottak kiváltsága

Megint változik a határokon a rezsim. Azoknak a Szlovákia területére belépő személyeknek, akik még július 9-e előtt megkapták a koronavírus elleni oltás első dózisát, a határátlépés után ezentúl már karanténba kell vonulniuk. Az Alkotmánybíróság ezzel kapcsolatos módosított határozata a mai napon megjelent a törvénytárban, és ezzel egyúttal hatályba is lépett.

Fotó: TASR/AP

Az Alkotmánybíróság ezzel a határozattal megszüntette a korábbi határozatát, eredetileg ugyanis az első dózissal beoltott személyek rögtön a negatív Covid-teszt kézbevételének első napján elhagyhatták a házi karantént. Ez mától nem érvényes.

Jelenleg ezeknek a személyeknek, Szlovákia határának átlépése után házi karanténba kell vonulniuk, azzal a feltétellel, hogy legkorábban az azt követő ötödik napon eshetnek csak át PCR-teszten. Amennyiben a teszt eredménye negatív, befejezhetik a házi karantént"

– jelentette ki Marek Eliáš, a Közegészségügyi Hivatal kommunikációs osztályáról hozzáfűzve, a határátlépést érintő többi intézkedés változatlan marad.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.