2020. november 18., 13:24

Hat afgánt találtak Galánta mellett egy kamionban a rendőrök

Hat afgán állampolgárt - három felnőttet és három gyereket - találtak a rendőrök egy kamionban a Gány (Gáň) melletti logisztikai park területén, a Galántai (Galanta) járásban. Az afgánok a polgárháború és a rossz körülmények miatt hagyták el a hazájukat – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Denisa Bárdyová, az országos rendőr-főkapitányság szóvivője.

Fotó: Polícia SR FB
A gyerekeket a mezőlaborci gyermekotthonban helyezték el, a felnőtteket a medvei idegenrendészetre szállították. Az elfogott személyek Romániában folyamodtak menedékjogért

- mondta Bárdyová.

Romániában szálltak fel a kamionra egy embercsempész segítségével, a sofőr tudta nélkül. Az út, amit meg akartak tenni, sok országon keresztül vezetett, köztük Magyarországon és Ausztrián át Szlovákiáig

 – mondta a szóvivő.

Bárdyová hozzátette, a külföldieket a tűzoltók letesztelték COVID-19-re, és csak ezután kezdték meg a további eljárás lefolytatását.

migráns gány
Fotó:  Polícia SR FB
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.