2022. november 9., 17:15

Háromnapos külföldi munkalátogatásra indult a kormányfő

Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök szerda reggel háromnapos külföldi munkalátogatásra utazott Lengyelországba, Finnországba, Csehországba és Észtországba.

Heger
Fotó: TASR

A külföldi partnerekkel folytatott tárgyalások egyik témája az oktatási reform és az iskolákban megfigyelhető radikalizálódás megelőzése lesz.

A miniszterelnök először a lengyelországi Rzeszówban részt vesz a V4-ek, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság fegyveres erőinek közös, Puma 22 néven megrendezett hadgyakorlatán, majd a finnországi Helsinkibe utazik, ahol a nemzeti oktatási ügynökségbe látogat.
Csütörtökön (november 10.) Sauli Niinistö finn elnök fogadja a szlovák kormányfőt.

Sanna Marin finn miniszterelnökkel az aktuális európai helyzetről, a hibrid fenyegetésekről és az energiaellátásról fog tárgyalni.

Látogatást tesz a Helsinki Egyetemen és az Aalto Egyetemen is.

Petr Fial cseh miniszterelnökkel közösen, pénteken (november 11.), a háborús veteránok napja alkalmából koszorút helyez el a csehszlovák légiósok emlékművénél, Prágában. Ezt követően részt vesz az európai nukleáris fórumon.

Végül Tallinnba utazik a miniszterelnök, ahol találkozik Kaja Kallas észt kormányfővel. Az észt fővárosban az e-Estonia Briefing Centerben is látogatást tesz.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.