2021. december 20., 13:03

Hamran elutasítja, hogy a rendőrségi fellépésekre politikai nyomás miatt került volna sor

Hamran István megbízott rendőrfőkapitány elutasítja, hogy a közelmúltban nagy nyilvánosságot kapott világjárvány elleni óvintézkedésekkel kapcsolatos rendőrségi fellépésekre politikai befolyás hatására került volna sor.

 

Stefan Hamran
Fotó: TASR

Példaként a tüntető mentősök elleni fellépést, Robert Fico, a Smer-SD parlamenti képviselőjének előállítását vagy az egyik pozsonyi vendéglátóhely bezárását említette. Hangsúlyozta, hogy veszélyhelyzet van érvényben, amelynek az előírásait nem szabad megszegni, és nem szabad annak megszegésére buzdítani senkit. Leszögezte, hogy a rendőrség a jövőben is hasonlóképpen fog eljárni, tekintet nélkül a delikvensek esetleges politikai hovatartozására.

Nem történt szabálysértés

A rendőrség azt is megvizsgálta, hogy megsértették-e a szabályokat Ján Budaj környezetvédelmi miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, amely azon a helyen valósult meg, ahol Robert Remiáš autója felrobbant. 

Budaj a meggyilkolt Remiáš édesanyjával és az OĽaNO parlamenti képviselőjével, Anna Remiášovával, az OĽaNO elnökével, Igor Matovičcsal és az ifjabb Michal Kováč elrablása ügyében nyomozó Peter Vačokkal együtt tartotta a sajtótájékoztatót, miután Strasbourgban megszületett a döntés, hogy Ivan Lexa bíróság elé állítható az ügyben.

Hamran szerint a kamerafelvételekből kiderült, hogy a sajtótájékoztatón nem sértették meg a gyülekezési tilalmat.

Mint mondta, ez esetben döntő fontosságú volt, hogy hatnál többen ne legyenek a sajtótájékoztatón. A többi résztvevő újságíró volt, akik tudósítottak az eseményről.

Hamran szerint az ügyet a rendőrség átadta a regionális közegészségügyi hivatalnak, hogy megvizsgálja, betartották-e a járványellenes intézkedéseket. A megjelent fotókból azonban jól látható, hogy Budajon és a társain a sajtótájékoztató alatt reszpirátor volt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.