2022. november 13., 15:02

Hamarosan jön a segítség! Heger december elejére ígéri az elképzelések tervezetét

A kormány december elején mutatja be az energiaárakkal kapcsolatos segítő elképzeléseit - mondta el Edurad Heger kormányfő a TA3 hírtelevízió A politikában című műsorában.

Eduard Heger
Fotó: TASR

A kormányfő szerint ugyanis ekkor válnak ismertté a Hálózati Iparágak Szabályozási Hivatala (ÚRSO) jövő évi árszabályzási adatai.

„A jövő hónap elején születnek meg az árakkal kapcsolatos döntések. Ezután

mi olyan árszintet határozunk meg a háztartások részére, hogy azok kibírják az árnövekedést,

másrészt ezek az árak ezen a szinten lesznek az egész jövő évben maximalizálva“ - hangsúlyozta. Emlékeztetett arra is, hogy a jövő évi költségvetés prioritása az energiaárak terén nyújtandó segítség - a háztartások mellett a vállalkozások, a közszféra, illetve néhány kiszolgáltatott csoport számára.

Heger pont emiatt bízik abban, hogy a költségvetés-tervezetet a parlamentben is elfogadják.

Ez teljesen az emberek megsegítéséről szól, ezért hiszem, hogy minden politikus megszavazza majd

Nem tudom elképzelni, hogy lenne olyan valaki, aki nem szavazna az emberek megsegítésére.

Ez pedig nem zsarolás

- tette hozzá.

Heger megvédte az általános forgalmi adó a turizmus néhány szegmensére vonatkozó ideiglenes csökkentését is. Eduard Heger szerint ugyanis

a sípályákat és az aqvaparkokat megsegítő tervezet egyáltalán nem Boris Kollár miatt született meg,

igazságtalannak is tartja ezeket a megjegyzéseket. „Szlovákiában lényegesen több sípálya van, mint amennyi Boris Kollárhoz kötődik“ - jegyezte meg.

„Mi mindenkinek, minden vállalkozásnak segítünk az energiaplafonnal. Azt látjuk azonban, hogy a sífelvonók és az aqvaparkok lényegesen több energiát fogyasztanak. Az az árplafon, amit javasoltunk, szerintük nem elég nekik, és azt mondják, be kell zárniuk“ - figyelmeztetett Heger, hozzátéve, hogy ebben az esetben a hotelek és az éttermek is bezárni kényszerülnek majd.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.