2021. július 28., 10:24

Halálos június

A Szlovák Statisztikai Hivatal kimutatása alapján júniusban Besztercebánya megyében 8 százalékkal többen hunytak el, mint az előző hónapok átlaga.

Júniusi halesetek
Illusztráció
Fotó: Facebook

Ebben a hónapban további 5 megyében is megnőtt a halálesetek száma a korábbi hónapokhoz képest, Besztercebánya után Kassa és Nagyszombat megyében volt jelentősebb emelkedés. Két megyében - Zsolna és Pozsony megyében ugyanakkor a korábbi hónapokhoz viszonyítva valamelyest alacsonyabb volt a ráta.

A májusi adatokkal összevetve Besztercebánya megyében volt a legnagyobb növekedés (8 %), viszont Zsolna megyében 15 százalékkal, Eperjes megyében 14 százalékkal kevesebben haltak meg, mint májusban.

A koronavírussal összefüggő halálesetek számát tekintve Eperjes megyében 4 százalékos volt az arány, a Zsolnai kerületben 3 százalékos. Kevesebb mint egy százalékos volt az arány Pozsony és Besztercebánya megyében.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.