2020. május 21., 14:28

Ha Pellegrini lelép új pártot alapítani, Besztercebánya megye 16 Smeres képviselője is vele tart

A Besztercebánya Megyei Önkormányzat 16 smeres képviselője támogatja Peter Pellegrini indulását a Smer-SD pártelnöki tisztségéért, és indítványozzák a pártkongresszus mielőbbi összehívását.

Fotó: TASR
A látszat csal, Pellegrini nincs egyedül!

A Besztercebánya megyei képviselők kijelentették, ha Pellegrinit nem választják meg a Smer-SD élére, és saját pártot fog alapítani, akkor követni fogják őt. A volt kormányfőt a szlovákiai szociáldemokrata irányzat „természetes vezetőjének” tartják.

Hozzáteszik: Pellegrini miniszterelnökként és a Smer-SD listavezetőjeként nem csupán a párttagok, hanem az emberek jelentős részének bizalmát is élvezte.

A besztercebányai képviselők szerint a Smer-SD építhet az elmúlt 20 év vívmányaira, ugyanakkor meg kell szabadulnia „a múlt kellemetlen ballasztjaitól, amelyek konkrét személyekhez köthető, politikai és gazdasági ügyekkel vannak összefüggésben.”

Pellegrini üdvözli, hogy a felelős változás politikája és a szociáldemokrata értékek nemcsak a regionális struktúrákat, hanem a párton kívüli embereket is megszólítják. „Mindent elkövetek annak érdekében, hogy ilyen politikát kínálhassak a Szlovákiában élő embereknek” – válaszolta csütörtökön a TASR megkeresésére.
 

Megosztás
Címkék