2022. augusztus 26., 11:39

Gröhling elmondta, milyen lesz az SaS utolsó válasza

Az SaS álláspontja változatlan – jelentette ki Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter pénteki sajtótájékoztatóján, a délután 16 órakor kezdődő újabb koalíciós tárgyalás előtt. Az SaS továbbra is ragaszkodik Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter távozásához a kormányból.

Branislav Gröhling
Fotó: TASR

„Fontos tárgyalás előtt állunk, feltételezem, ez lesz az egyik utolsó. Mi újra elmondjuk a véleményünket, amit már két hónapja hangoztatunk” – jelentette ki a miniszter. A reformok folytatására vonatkozó kérdésre azt válaszolta, erről a koalíciós partnereket kell kérdezni. „Amit mi javasoltunk eddig a helyreállítási terv keretében, annak megvalósítása a terv szerint halad” – tette hozzá.

Gröhling az utódja kapcsán azt mondta, több személyt emleget a média lehetséges miniszterként. „A kormányfővel is beszéltem erről, elmondta a véleményét” – jelentette ki Gröhling, de Eduard Heger (OĽANO) álláspontjáról konkrétumokat nem mondott.

Richard Vašečka (OĽANO) képviselő az egyik, akit utódjaként emlegetnek, Gröhling ezzel kapcsolatban azt mondta, többször hallotta ezt, és Vašečka a parlament oktatási bizottságának elnöke.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.