2022. július 3., 13:36

Grendel Gábor felvázolta a sötét jövőt, amely a jelenlegi kormány nélkül Szlovákiára vár

Grendel Gábor (OĽANO), a parlament alelnöke és Richard Takáč (Smer-SD) parlamenti képviselő voltak a TA3 vasárnapi politikai vitaműsorának vendégei, s természetesen nem maradtak el a kormány-ellenzék közti tipikus szócsaták sem.

Grandel Gábor
Fotó: TA3

A legnagyobb kormánypárt magyar nemzetiségű politikusa párttársaihoz hasonlóan bízik benne, hogy a jelenlegi kormány a viták ellenére kitart.

"Amennyiben ezt a válságot nem álljuk ki, akkor Szlovákia putyinációja fenyeget, a szabad sajtó helyett a dezinformációs média felvirágzása köszönthet ránk - mondta Grendel, aki szerint a bíróságok szabadsága is komoly veszélybe kerülne, vagyis minden, amire az őket támogató szavazók két éve voksukat adták.

Egyúttal arról is meg van győződve, hogy a korábbi szavazóik nem akarnak előrehozott választásokat, s így nem támogatják az ebben a kérdésben tartandó népszavazási kezdményezést sem, ahogy azt vitapartnere a műsorban állította.

Takáč ugyanakkor elmondta, a jelenlegi kormánynak vannak a legrosszabb eredményei egész Európában a koronavírus és az infláció elleni harcban is, így az volna a legjobb, ha azonnal befejeznék a kormányzást. 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.