2021. augusztus 4., 11:56

Graffitik jelentek meg pozsonyi templomokon és egyházi épületeken

Kedden több pozsony-belvárosi egyházi épületnél lettek figyelmesek arra, hogy az éjszaka folyamán, egyelőre ismeretlen elkövetők, festékszóróval angol nyelvű feliratokat írtak fel ezen épületek utcafronti, bejárati részére. Ahogy arról a postoj.sk nevű szlovák keresztény-konzervatív hírportál beszámolt, a feliratok angol nyelvűek, és a LQBTI-mozgalom eszmeiségéhez köthető, azokat támogató feliratokról van szó. Ilyenek pl. az „Isten transznemű” vagy az „Előttünk a homoszexuális forradalom.”, illetve a „Homoszexuális erő” graffitik.

vandalizmus
Fotó: postoj.sk
Az Irgalmasok temploma

A feliratok a pozsonyi Orsolya-kolostor, illetve az irgalmasrendi, a ferences, a kapucinus, illetve a jezsuita templom falain jelent meg.

Ahogy a hírportálnak a ferencesrendi szerzetes, Simeon Peter Bryndzák elmondta, a rendelkezésükre álló videófelvételeken nem láthatóak az elkövetők, és hozzátette, nem tudható, hogy egyszerű vandalizmusról van-e szó, vagy más értelmet is kell a cselekmény mögött keresni.

vandalizmus
Fotó:  postoj.sk
Az Orsolyák kolostora

A TASR hírügynökségnek nyilatkozatot adott az üggyel kapcsolatban a pozsonyi önkormányzati rendőrség, amely,

bár az elkövetőkről és azok motívumáról még nem tudott információt szolgáltatni, annyit jelzett, hogy az állami rendőrséggel közösen próbálják felkutatni az elkövetőket.

A pozsonyi érseki hivatal, illetve az óvárosi városvezetés egyöntetűen elítélte a falfeliratok tényét, elsősorban morális, de nem elhanyagolható anyagi károkat is említve. 

vandalizmus
Fotó:  postoj.sk
A pozsonyi Teológiai kar fala
vandalizmus
Fotó:  postoj.sk
A Kapucinosok temploma
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!