2020. szeptember 3., 16:17

Főügyész: A csatát elvesztettük, de a háborút nem

Fellebbezést nyújtott be a Különleges Ügyészi Hivatal  ügyésze a bazini  Speciális Büntetőbíróság  szenátusának ítélete ellen, amely csütörtökön felmentette Marian K.-t és Alena Zs.-t, valamint az ellen a döntés ellen is, hogy a károsultak polgári peres eljárás keretében kérjenek kártérítést.

ügyész Kuciak
Fotó: Tasr

Panaszt nyújtott be Daniel Lipšic, a Kuciak család jogi képviselője és Zlatica Kušnírová ügyvédje, Roman Kvasnica is. Az ügyben a Legfelsőbb Bírósága dönt.

„A csatát elvesztettük, de a háborút nem” - mondta a bíróságon a Különleges Ügyészi Hivatal ügyésze.

Kijelentette, nem ez az első eset a praxisában, amikor felmentik a vádlottakat, akik ellen más ügyben is vádat emeltek.

„Ez csak egy azok közül az ítéletek közül, amikor az első körben nem voltunk sikeresek" - jegyezte meg az ügyész.

Szerinte a beterjesztett bizonyítékok elegendők voltak ahhoz, hogy a vádlottakat elítéljék. Úgy véli, a Legfelsőbb Bíróság megsemmisíti az ítéletet, és az ügyet visszautalja a Speciális Büntetőbírósághoz. Jelezte, a fellebbezésben is javasolni fogják, hogy vegyék figyelembe az új bizonyítékokat.

Augusztus 31-én, hétfőn ugyanis az ügyész újabb bizonyítási javaslatot nyújtott be. Értesülések szerint ezek Marian K. és Alena Zs. elleni bizonyítékok, és állítólag Alena Zs. mobiltelefonjáról van szó.

 

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.