2021. november 3., 17:12

Forró Krisztián Ivan Korčokhoz fordul: hozassa nyilvánosságra az Ukrajnából kitiltott szlovák állampolgárok névsorát

Ahogy arról hírt adtunk, Forró Krisztiánt, a Szövetség elnökét szerdán délután az ukrán hatóságok indoklás nélkül 2023-ig kitiltották az országból.

forró
Fotó: Forró Krisztián FB-oldala

Forró a határon tudta meg, hogy 2023. október 26-ig tilos belépnie Ukrajnába. Az ukrán hatóságok nem adtak magyarázatot arra, a Szövetség elnöke miért került fel a tiltólistára.

Információink szerint ezért Forró Krisztián Ivan Korčok külügyminiszterhez fordul, hogy haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot ukrán kollégájával, és kérjen magyarázatot arra, mi alapján döntöttek az ukrán hatóságok egy szlovák és európai uniós állampolgár kitiltásáról.

Forró emellett arra is kéri a külügyminisztert, hozassa nyilvánosságra az Ukrajnából kitiltott szlovák állampolgárok névsorát - indoklással együtt.

Az incidens ugyanis éppen pár nappal azután történt, hogy a szlovák és ukrán államfő közös támogató nyilatkozatot írt alá keleti szomszédunk euroatlanti csatlakozásáról.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.