2022. március 15., 13:15

Forró Krisztián: felértékelődik a szabadság fogalma - KÉPEKKEL

Nagymácsédon koszorúzott Forró Krisztián, a Szövetség országos elnöke. A Mészáros Dávid Alapiskola és Óvoda kopjafájánál tartott megemlékezésen tartott ünnepi beszédekben kiemelték a szabadság és a magyar nemzeti összetartozás fontosságát.

img_1113
Médialapozó
Fotó: Horváth Szomolai Andrea
Mézes Rudolf, Lancz István, Forró Krisztián, a nagymácsédi Szülői Szövetség képviselői

Március 15-én tartották meg az ünnepi megemlékezést Nagymácsédon a Mészáros Dávid Alapiskola kopjafájánál. Az ünnepi műsorban közreműködtek az intézmény diákjai. A közéleti személyiségeket, vendégeket Narancsik Szilvia, az iskola igazgatója köszöntötte.

Az emlékezés koszorúját Lancz István, Nagymácséd polgármestere, Forró Krisztián, a Szövetség országos elnöke, Mézes Rudolf, a Csemadok Galántai Területi Választmányának titkára, a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségének elnöke, Lanz Roland, a Pannónia Polgári Társulás elnöke helyezte el a kopjafánál, koszorúztak a helyi Szülői Szövetség képviselői is.
img_1182

Az ünnepi beszédet Illés Éva, az iskola pedagógusa mondta el.

„Március 15-e még ma is a szabadságért való küzdelem jelképe a magyarok szívében, éljenek akár az anyaországban vagy a határain túl.

A történelem során már nem egyszer megmutattuk, milyen változásokra és előre haladásra képes az egymással összefogó nemzet”

– hangzott el az ünnepi beszédben. Hozzátéve, hihetetlen és rémisztő a gondolat, milyen könnyen válhatunk mégis megfélemlített menekültekké, a hazánkért, az életünkért, szeretteink életéért rettegőkké, ahogy ezt sajnos a kelet-európia szomszédunknál is láthatjuk az elmúlt hetekben. Sajnos mi is első kézből tapasztalhatjuk, hogy milyen szörnyűségekre képes a zsarnokság és az érdekek összeütközése, ahogy az elmúlt két év is komoly korlátok közé szorított bennünket. Most érezzük csak át igazán, mennyit is ér a szabadság, amiért az elődeinknek vérüket is kellett ontaniuk.

img_1126

Forró Krisztián, a Szövetség országos elnöke nagymácsédi lakosként volt jelen a koszorúzási ünnepségen, délután Pozsonyban vesz részt a regionális fő megemlékezésen. Kiemelte,

idén az ünnepnek két fontos üzenete van. Az, hogy a magyar nemzet egyként tudott összefogni és fellépni a keleti szomszédban zajló háború hatására.

img_1129
Forró Krisztián

„Az oly nagy becsben tartott szabadság az, ami felértékelődik egy ilyen helyzetben. A magyar nemzet kiáll Kárpátalja mellett, az emberiség pedig szolidaritást vállal az ukrán néppel” – nyilatkozta portálunknak Forró Krisztián.

img_1102
+15 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.