2021. április 11., 13:58

Forró Krisztián: Biztató jelzés a Focus felmérése, de ne bízzuk el magunkat

A Focus ügynökség legfrissebb felmérése a parlamentbe méri a Szövetséget. Forró Krisztiánt, az MKP elnökét kértük gyorsértékelésre.

forró
Fotó: Lamos Csaba

A Focus ügynökség vasárnap publikált felmérése a parlamentbe méri a Szövetséget. Igaz, az egységes magyar párt támogatottsága éppen a küszöb megugrásához elég, kereken öt százalékos. Elégedett ezzel az eredménnyel?

Az mindenképpen

biztató jel, hogy a Szövetség a Focus szerint is képes megugorni a parlamenti küszöböt.

Ez is azt mutatja, hogy a magyar választók egyetértenek a pártok egyesülésével, mivel a Focus korábbi felmérései rendre a parlamenti küszöb alá mérték a magyar pártokat. Egyszóval

az eredmény elégedettségre ad okot, de semmiképpen sem bízhatjuk el magunkat.

Ha a magyar közösség népességen belüli részarányát nézzük, még vannak tartalékok. Hogyan tudják megszólítani azokat, akik egyelőre még nem helyezik bizalmukat a Szövetségbe?

Ha az embereket meg akarjuk szólítani, a problémaikra kell megoldást találnunk. A Szövetség a múlt héten 15 pontban foglalta össze a magyar közösség megoldatlan problémáit, s ezt eljuttattuk az új kormányfőnek.

Nyáron elkészül a Szövetség programja, amely a nyelvi jogok kibővítése mellett a leszakadó régiók felzárkóztatására fókuszál majd. 

Ugyanakkor korábban már többször is elmondtam, az egység megteremtése önmagában nem lehet cél, csak eszköz arra, hogy biztosítsuk a magyarság szervezett képviseletét a pozsonyi parlamentben. Az elmúlt egy év ugyanis meggyőzően bizonyította, hogy

mindaddig nem tudunk előrébb lépni a közösségünk számára kitüntetten fontos ügyekben, amilyen például az állampolgársági törvény megváltoztatása, amíg nem lesz ott a magyar képviselet a parlamentben.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.