2023. szeptember 24., 12:50

Forró Krisztián: A Megbecsültek Társasága a saját gyermekünk

Tízéves lett a szépkorúakat egyesítő Megbecsültek Társasága. Nagy ünneplésre és a hagyományos bállal egybekötött gálára készülnek. A társaság elnökével és megálmodójával, Forró Krisztiánnal beszélgettünk.

Kampány Vágsellye
Nagy öröm találkozni az elnök úrral. A megbecsültek mindenkori jó barátja Forró Krisztián
Fotó: Szomolai Andrea

A Megbecsültek Társaságának szépkorú tagjai mindig nagy örömmel fogadják az őket patronáló barátokat, segítőket. Szívesen veregetik hátba és biztatják támogatásukról a társulás elnökét, Forró Krisztiánt is, aki saját bevallása szerint mostanában sajnos nem tud mindig személyesen jelen lenne a Megbecsültek kirándulásain és rendezvényein, de nagyon örül annak, hogy a szervezet mára már több déli járásban képviselteti magát.

Ez egy olyan szevezet, amelyet tíz évvel ezelőtt azért alapítottunk kis pátriánkban, a Galántai járásban, hogy tudjunk segíteni a szépkorúaknak. Aztán az elmúlt időszakban hihetetlenül felgyorsultak az események – csatlakozott már az Érsekújvári, a Szenci, a Vágsellyei járás, majd a Dunaszerdahelyi és a Komáromi járás is. Egyre több segítő, önkéntes, szervezet érdeklődik és csatlakozik a munkánkhoz

– mond köszönetet Forró Krisztián a megbecsültek iránt való érdeklődésért, a szervezet jó hírének való terjesztését.

megbecsultekbalja2.jpg
Fotó:  Horváth Szomolai Andrea
A Megbecsültek Társasága polgári társulás az idős embereket hivatott pártfogolni. Tagja bárki lehet, aki a nyugdíjas éveit tölti, és szeret közösségben lenni, kedveli a tartalmas kirándulásokat, színházi élményeket, érdekes programokat. Szinte egész Délnyugat-Szlovákiából vannak tagjai. Talán azért is, mert a Megbecsültek Társasága már nemcsak kirándulásokat, programokat szervez, hanem lelki támasza, patrónusa is az időseknek. Sokszor ők hallgatják és hallják meg a nyugdíjasok problémáit, együtt sírnak a bajban és együtt nevetnek az örömben.
Az önkéntesek, kicsit családtaggá is válnak. Fontos nekünk, hogy a helyi vezetők együtt tudjanak élni és érezni a tagjainkkal. Aki ebbe nem tudja beletenni szívét és lelkét, az nem is tud velünk együtt dolgozni. Roppant mód figyelünk arra a terjeszkedésnél, hogy legyen ott valaki, aki tudja vállalni ezt az ügyet, mert ez nem munkáltató viszonyi kérdés. Itt közvetlen kapcsolatokat kell tartani”

-magyarázza a terjeszkedés lényegét Forró. A társaság tíz évét méltóképpen meg akarják ünnepelni, kiemelve mindenkit, aki dolgozott a szervezet sikeréért.

Egy ember életében és egy szervezet életében sem nagy időszak tíz év, de az elnök úgy érzi, a Megbecsültek Társasága „saját gyermek”, a tagok családtagok, ezért illik kellőképpen, családiasan ünnepelni.

Az elnök elmondta, számára mindig feltöltődés, ha találkozhat a megbecsültekkel, és visszajelzést kap a tagoktól.

„Mikor kezet fogunk, megöleljük egymást, beszélgetünk, az nekem nagyon sokat ad. Lényegében mi sokkal többet kapunk az idősektől, mint amit mi adunk nekik, ezért jó az, hogy ez a család egyre nagyobb” – zárta le beszélgetésünket Forró Krisztián.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.