2022. február 11., 15:26

Forró: A Szövetség célja a kormány által elfeledett régiók támogatása

A Szövetség párt célja elsősorban a dél- és kelet-szlovákiai régiók fejlesztése, mert ezekről a kormány a pandémia nehéz időszaka alatt teljesen megfeledkezett. Ezt Forró Krisztián, a párt elnöke jelentette ki a TASR TV-nek nyilatkozva. 

Forró TASR
Fotó: TASR TV

Hozzátette: ha a régióknak nincs megfelelő képviseletük az SZK Nemzeti Tanácsában, a központi kormányzat megfeledkezik róluk, és nincs, aki érvényt szerezne az igényeiknek.

Példaként a kormány reformjait említette. Rámutatott, hogy az egészségügyi reform esetében még mindig nem világos, hogyan fogják kategóriákba sorolni a kórházakat, és hogy ez nem fogja-e hátrányosan érinteni a vidéki embereket.

Úgy tűnik, hogy a reformokat nem készítették elő megfelelően. Senki sem vonja kétségbe, hogy Szlovákiának kellenek a reformok, azok is, amelyek az egészségügyet és a bíróságokat érintik. De az a mód, ahogy a kormány megvalósítja ezeket, számomra érthetetlen"

- jegyezte meg a pártelnök. 

Forró beszélt arról is, hogy a Szövetség célja a régiók politikai súlyának és belső integritásának megerősítése, ezért támogatja a területi közigazgatás átalakítását, illetve a választókerületek számának növelését a parlamenti választások előtt.  Az önkormányzati választásokkal kapcsolatban a pártelnök leszögezte: a legesélyesebb jelölteket akarják indítani, tekintet nélkül arra, hogy az illető a Szövetség melyik platformjának a tagja. "El kell felejteni, hogy ki milyen pártból jött" - fűzte hozzá.

A parlamenti vitát, amelynek az SZK és az USA közötti, együttműködésről szóló megállapodás volt a tárgya, botrányosnak tartja. Szerinte sem a koalíció, sem az ellenzék nem tudta megfelelően kezelni a helyzetet. "A koalíciónak nem úgy kellett volna hozzáállnia, hogy mindenkit, aki kifogásolja a szerződést, hazugnak nevez és becsmérel. Össztársadalmi eszmecserére lett volna szükség. Ez egy érzékeny téma, ami nem intézhető el annyival, hogy itt a szerződés, alá kell írni, és kész" - fogalmazott Forró.

Hozzátette: ha a Szövetség a parlamentben lenne, a szerződés elfogadása mellett szavazott volna. Úgy véli ugyanakkor, hogy az ukrán-orosz konfliktus miatt nagyon szerencsétlen volt az időzítés.

"Ha ez a konfliktus nem lenne, az emberek máshogy viszonyultak volna a megállapodáshoz" - zárta a pártelnök.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.