2023. november 29., 09:30

Folytatódik a belügyminiszter leváltásáról szóló parlamenti ülés

Szerdán reggel folytatódott a Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) belügyminiszter leváltásáról szóló rendkívüli parlamenti ülés. Az első felszólaló Grendel Gábor (Slovensko, Za ľudí, KÚ), utána még 4 írásban bejelentkezett képviselő van hátra. A szavazást 11 órára tervezik.

Matúš Šutaj Eštok
Matúš Šutaj Eštok
Fotó: TASR

A belügyminiszter leváltásáról múlt csütörtökön (november 23.) kezdődött a rendkívüli ülés, a kormány kiáll mellette, ezt az ülés elején Robert Fico (Smer-SD) kormányfő szögezte el. Az ellenzéki indítvány szerint törvénysértések, valamint a rendőrség vezetésében végzett tisztogatás miatt kell távoznia a belügyminiszternek.

Törvényt sértett például azzal, hogy nem lépett kapcsolatba a Bejelentővédelmi Hivatallal, mielőtt felfüggesztette a szolgálat alól a Čurilla-nyomozócsoport tagjait.

Az ellenzéki pártok bírálják a szlovák-magyar határon bevezetett ellenőrzéseket is, az intézkedést színjátéknak tartják.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.