cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. március 25., 19:17

Fokozott biztonsági intézkedések lépnek életbe a húsvéti ünnepek idején

Fokozott biztonsági intézkedéseket vezetnek be a nagyobb húsvéti rendezvények idején, például a vallási szertartásokat és a bevásárlóközpontokat is figyelni fogják – jelentette be Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) belügyminiszter a biztonsági tanács hétfői rendkívüli ülése után.

Matúš Šutaj Eštok
Fotó: TASR

Šutaj Eštok rámutatott, hogy a moszkvai terrortámadás a keresztény közösség ellen irányult.

A miniszter tájékoztatása szerint a biztonsági tanács tagjai arról is tárgyaltak, hogy másodfokúról harmadfokúra emelnék a terrorfenyegetettség miatti készültségi szintet.

Rendkívüli intézkedéseket vezetünk be minden kockázatosnak minősülő rendezvény ellenőrzésére a húsvéti ünnepek idején, megerősítjük az ellenőrzést és a járőrözést a vallási, a társadalmi eseményeken, valamint fokozzuk az ellenőrzéseket az összes bevásárlóközpontban és áruházban, hogy csökkentsünk minden kockázatot, nehogy valami hasonló történjen Szlovákiában is"

- magyarázta.

A miniszter bejelentette, a jövő héten találkozót terveznek a biztonsági elemző központban, hogy értékeljék a helyzetet, minden új információt elemezni fognak, és ha szükséges, megemelik a terrorfenyegetettség miatti készültségi szintet. Emlékeztetett, hogy Franciaország is a legmagasabb szintre emelte a készültséget.

A miniszter emlékeztetett, hogy 2022-ben egy veszélyes személy érkezett Szlovákiába. A férfi Tádzsikisztánból származik, és Ukrajnában van az állandó lakhelye. Jelenleg Gálszécsen (Sečovce) tartják fogva, a kiadatási eljárás folyamatban van. Šutaj Eštok bírálta a korábbi kormányokat, amiért engedték „ellenőrizhetetlenül" beáramlani az illegális bevándorlókat.

Pénteken (március 22.) támadás történt Oroszországban, Moszkva közelében, egy koncertteremben. Ismeretlen férfiak tüzet nyitottak az emberekre, az épületben tűz ütött ki. Legalább 137-en meghaltak, több mint 180-an megsebesültek. A támadást a dzsihádista Iszlám Állam vállalta magára.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.