cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. január 17., 19:51

Fico szerint a szétvert kormány nem gondolja komolyan az előrehozott választásokat

A volt koalíciós pártok a keddi nyilatkozatok ellenére nem igazán akarnak előrehozott parlamenti választást tartani. Jelentette ki keddi sajtótájékoztatón a Smer-SD elnöke, Robert Fico, aki továbbra is a népszavazásban látja az egyetlen reális lehetőséget az előrehozott választásokhoz.

Robert Fico
Fotó: TASR

„Ismerjük annyira ennek a szétvert kormánynak a tagjait, hogy tudjuk, nem lesz semmilyen alkotmánymódosítás, ami lehetővé tenné az előrehozott parlamenti választások megtartását” – szögezte le Fico, aki szerint a helyzet inkább a hatalom államfőnek való átadásához vezet, az esetleges hivatalnokkormányhoz és a kaotikus állapot megőrzésének a rendes választásokig.

Az egyetlen reális út az előrehozott választáshoz szerinte a szombati (január 21-ei) népszavazás.

„Ez a népszavazás a keddi bejelentések után óriási jelentőséggel bír” – hangsúlyozta Fico, aki a koalíció képviselőitől elvárja, ha komolyan gondolják az előrehozott választásokat, akkor a népszavazáson való részvételre buzdítanak. Az ellenzéki politikus ugyanerre a lépésre szólította fel az államfőt is.

A Smer-SD vezetője megismételte, hogy legkésőbb júniusban előrehozott választásokat kell tartani.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.