2022. október 11., 19:32

Fico is közös ellenzéki fellépést szorgalmaz az előrehozott választás érdekében

A Smer-SD közös ellenzéki fellépést és megegyezést szorgalmaz az előrehozott választás elérése érdekében. Robert Fico kétoldalú tárgyalást akar folytatni minden ellenzéki párttal. Keddi sajtótájékoztatóján a Smer-SD elnöke arra is felszólította az ellenzéket, hogy tegyenek félre minden ellenségeskedést és egyezzenek meg.

Robert Fico
Fotó: TASR

Fico bejelentette, az idei állami költségvetés kiadási oldalának 207 millió euróval való megemelését feltétel nélkül hajlandó támogatni a pártja a parlamentben, hogy ebből a pénzből ki lehessen fizetni a 13. nyugdíjakat. A költségvetés további 1,3 milliárd eurós módosítását az infláció és az energiaárak kompenzálására ahhoz a feltételhez köti, hogy 2023 első felében előrehozott választás legyen az országban. Erről a stratégiáról is tárgyalni akar az ellenzéki pártokkal, amit szavai szerint a kormánypártokkal való egyeztetés követne.

Össze kell fognunk az ellenzéket, egységesnek kell lennünk. Ezek a tárgyalások nem az új kormány megalakításáról szólnak, hanem arról, hogy eleget tegyünk a nyilvánosság elvárásának, amely gyűlöli a jelenlegi kormányt” –

jelentette ki Fico hangsúlyozva, ahhoz, hogy működjön a parlament és megszavazza a kormány javaslatait, megállapodás kell az előrehozott választás kihirdetéséről.

Fico leszögezte, egy országot a kormánynak kell irányítania, de ez a jelenlegi romokban hever, és képtelen kormányozni, és csak egyetlen megoldás van, az előrehozott választás. „Az embereknek kell dönteniük az új kormányról, és ezt csak az előrehozott választáson tehetik meg” – mondta Fico.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.