2022. január 27., 07:28

Fico hívei tüntettek az elnöki palota előtt

Szerda kora este a kormány, az SZK és az USA közötti védelmi megállapodás, a kötelező oltás, valamint az élelmiszer- és energiaárak emelkedése ellen tüntettek az elnöki palota előtt. A megmozduláson felszólalt több ellenzéki képviselő. Egyetértettek abban, hogy az előrehozott választás az "egyetlen kiút".

tüntetés Pozsonyban - 2022.01.26.
Fotó: TASR
Szlovákiának készen kell állnia az állampolgárok kormányellenes felkelésére"

- mondta Robert Fico, a Smer-SD elnöke. Bejelentette, hogy rövidesen elindítják az előrehozott választásokról szóló népszavazás kiírását célzó petíciós akciót. A petíció része lesz egy amerikai támaszpontokról, illetve egy drágulásról szóló kérdés is. Fico kiemelte: Oroszország semmilyen veszélyt nem jelent Szlovákiára nézve.

A tüntetést szervező Smer képviselőin kívül felszólalt Matúš Šutaj Eštok, a Hlas-SD tagja és Andrej Danko, a parlamenten kívüli SNS elnöke is.

Utóbbi kijelentette, hogy Robert Ficót el tudná képzelni államfőként. Úgy véli, az ellenzéki pártok közös részvétele a tüntetésen az együttműködés első jele.

A rendőrség információi szerint a tüntetésen nem történt rendbontás és más jellegű szabálysértés sem.

A közrendre megfelelő számú rohamrendőr, bűnügyi és közlekedési rendőr felügyelt"

 - nyilatkozta a TASR hírügynökségnek Michal Szeiff, a pozsonyi kerületi rendőrség szóvivője.

A tüntetők megtöltötték a Hodža tér elnöki palota előtti részét. A Smer-SD a közösségi hálón arról tájékoztatott, hogy a megmozduláson több ezren vettek részt.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!