2023. március 19., 17:29

Fico „békekormányt” alakítana Pellegriniékkel

A Smer-SD arra szólítja fel a Hlas-SD pártot, hogy a szeptemberi választások után közösen alakítsanak egy úgynevezett „békekormányt”.

Robert Fico
Fotó: TASR

Robert Fico, a Smer párt elnöke a közösségi oldalán közzétett videóban kijelentette, az emberek félnek attól, hogy mi következik, és többen is felszólították őket arra, hogy a szeptemberi választások után alakítsanak egy olyan kormányt, amely garantálja a békét.

Nem vagyunk naiv gyerekek, tudjuk, hogy nem lesz olyan eredményünk, mint 2012-ben, amikor 44 százalékot szereztünk, s hogy a választások után nagy valószínűséggel koalíciós kormányt kell alakítani”

– mondta hozzáfűzve, tiszteletben tartják, hogy Peter Pellegrini és a pártja inkább a Progresszív Szlovákiával vagy az SaS-szel szeretnének koalíciót kötni, de az ún. „békekormáy” gondolata fontosabb, mint hogy a kormány jobbra vagy balra megy-e.

Ezért elsősorban a Hlasban lévő volt kollégáinkra apellálunk, hogy adjunk garanciákat Szlovákia polgárainak, mégpedig mihamarabb, arra, hogy egy olyan közös kormányt alakítunk, amely nem engedi, hogy folytatódjon az, amit ma az ukrajnai háborúval kapcsolatban látunk

az a politikai, ami csak arra irányul, hogy egy hatalmas katonai konfliktusba rángassa bele Szlovákiát.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.