2020. május 26., 13:41

Fico: a Smernek elszánt harcosokra van szüksége, nem pedig értelmiségi teoretikusokra

A Smer-SD elnöke, Robert Fico a sajtótájékoztatójában elmondta, a pártnak újításra van szüksége, de továbbra is ő vezetné az alakulatot.

Robert Fico, Peter Pellegrini
Fotó: TASR
Robert Fico és Peter Pellegrini

Fico szerint a pártot minden szinten meg kell erősíteni, mert az évek során mindenki elfáradt, ezért új energiákra van szükség, olyan fiatal harcosokra, akik készek újra fellendíteni a pártot. A Smer elnöke tudja, hogy mit kell ehhez tenni, a siker érdekében kész változtatni a viselkedésén is.

A pártnak belső változásokra van szüksége, ehhez szükség van az álláspontom és a magatartásom megváltoztatására is

– jelentette ki Fico.

A pártelnök még mindig érez magában erőt arra, hogy a Smert vezesse. Fico elmondása szerint

nem szeretne az a személy lenni, aki a saját „gyermekét ölné meg, hiszen a pártot ő alapította és ő is szeretné kivinni a válságból.

Fico érdekes mód kiemelte Peter Pellegrini és Richard Raši szerepét is, akik sokat segítettek a pártnak, és jó szakembereknek és teoretikusoknak tartja őket, azonban meggyőződése, hogy a pártot továbbra is neki kellene vezetnie.

A Smer első embere elmondta, a párt továbbra is életképes, de ha igazán konstruktív ellenzékiek akarnak lenni, akkor minden szinten meg kell erősödniük. Mint ismeretes a Smeren belül hamarosan tisztújításra kerül sor, a párton belül többen is üdvözölnék a vezetőcserét, illetve a kisebb átalakításokat.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.