2020. november 24., 17:40

Felvidéki magyarok kiállása a magyar és lengyel kormány mellett

A közös kiállás jegyében egy felhívás jelent meg a Facebookon a délelőtt folyamán, amelyben arra kérik a felvidéki magyar embereket álljanak ki, és vállaljanak szolidaritást a magyar és lengyel kormánnyal az Unióval folytatott vitában.

zászló
Fotó: pixabay.com
Nem hallgathatunk tovább, felvidéki magyarok!

- ezzel a felkiáltással kezdődik a néhány óra alatt több száz támogatót szerzett kezdeményezés, amely a Felvidek.ma hírportál Facebook-oldalán jelent meg.  

"Tisztelt felvidéki magyarok! Úgy éreztük, hogy meg kell szólalnunk, mert erkölcsi kötelességünk támogatni azt a kormányt, amelyik erőn felül támogatja a felvidéki magyar embereket." - írja Papp Sándor, Hrubík Béla és Méry János, az aláírásgyűjtés három ötletgazdája.

"A folyamatos és ellenőrizetlen illegális migrációval az Európába behozott iszlamista terror- és erőszakhullám,(...) a keresztény hitünk ellen elkövetett, tétlenül szemlélt támadások, a hagyományos családmodell megkérdőjelezése valamint a természet- és életellenes gender-ideológia ráerőltetése a csatlakozó országok társadalmaira és az azokat elutasító kormányokra, egyre elutasítottabbá és hiteltelenebbé teszik számunkra az egykor oly nagy reményekkel kecsegtető Európai Uniót, annak vezetőit és intézményeit."

Ezen megfontolásból, írják: 

Határozottan támogatjuk Magyarország és Lengyelország hagyományos családpolitikáját, a nemzeti és vallási értékeink melletti kiállását, és készek vagyunk ezen értékek megvédésére.

 

A nyílt levélnek is tekinthető írásban a szerzők, és immár több száz velük egyetértő személy, elítélik az uniós vezetők által alkalmazott diktatórikus módszereket, valamint azt az eljárást, ahogy a többre hivatott Európai Unió "vezetői nem lépnek fel következetesen a bevándorlás okozta bűnözés, gyilkosságok, iszlamista terrorizmus, erőszak, antiszemitizmus és keresztényüldözéssel szemben, ellenben ráerőltetik a migrációt és az LMBTQ-ideológiát az azt elutasító országokra, pénzügyi szankciókkal zsarolva őket.". 

Egyszerűen meg kellett szólalni!

- indokolta Papp Sándor portálunknak a kezdeményezés ötletét. Kalonda volt polgármestere, a felvidéki magyar közélet egyik ismert személyisége elmondta, nem véletlenül választották a facebookos aláírásgyűjtést. "A felvidéki magyaroknak tele a hócipője a mindenféle petíciókkal, amelyeket névtelen figurák trollkodnak szét", a Facebookon legalább mindenki arccal vállalja a véleményét, már, aki nem álprofilról regisztrált - mondja Papp. Nincs is tervben, hogy valamelyik ismert petíciós oldalon gyűjtsék az aláírásokat, tulajdonképpen nem is ez a cél. "Az emberek véleményét akartuk megírni, s akik egyetértenek velünk azok csatlakozzanak! Szunnyadó állapotban van a felvidéki magyarság!"

Ha az embernek bántják az édesanyját, kötelessége kiállni mellette. Most az anyaországunkat bántják! Ki kell állnunk mellettük! 
Ha szerkesztőségünk tagjaihoz hasonlóan Ön is szeretne csatlakozni a kezdeményezéshez, azt ITT vagy ITT teheti meg. 
Időközben a szlovák liberális sajtóban is felbukkant a kezdeményezés híre. A DenníkN azt írja, magyarok egy csoportja támogatja a magyar és lengyel kormányt, kiemelve, hogy a nyílt levélben az LMBTQ, illetve a migráció témája is felmerül. 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.