2019. december 17., 13:22

Felújították az úszori vasútállomást

Befejeződött az úszori vasútállomás felújítása, tájékoztatott Karolína Ducká, a közlekedési és építésügyi minisztérium szóvivője. A Komárom és Pozsony közti vasúti szakaszon ezenkívül még a dióspatonyi, a pozsonypüspöki, a misérdi és a dénesdi állomás épülete újult meg.

Úszori vasútállomás
Az úszori vasútállomás még felújítás előtt
Fotó: Archívum
A korszerűsítés és az állomások felújítása nemcsak az utasok kényelmének szempontjából fontos, hanem az üzemeltetés és a szolgáltatások szempontjából is. Ezeket az épületeket éveken át elhanyagolták, de remélem, ezután javul a vasút megítélése”

- jelentette ki Úszoron Érsek Árpád közlekedési miniszter.

A szóvivő tájékoztatása szerint megújult a vasútállomás homlokzata, kicserélték a tetőzetet és az ablakokat, teljesen megújult a váróterem, kicserélték a lámpákat és a táblákat, az állomás mellett új biciklitartó állványok vannak. Az úszori felújítás 74 ezer euróba került, a négy vasútállomásé összesen 363 ezer euróba, áfával, az összeget a szlovák vasúttársaság (ŽSR) különítette el a költségvetéséből. Ducká hozzátette, a tárca évek óta támogatja az elhanyagolt és nem megfelelő műszaki állapotú állomásépületek felújítását, eddig 27-et újítottak fel, köztük a losoncit, és további 50 helyen tervezik a felújítást, köztük Füleken.

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.