2022. március 7., 13:41

Feljelentették Blahát és Harabint

Feljelentést tettek az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek képviselői Ľuboš Blaha, Štefan Harabin és Martin Jakubec ellen. 

Štefan Harabin
Fotó: TASR

Kristián Čekovský és Andrej Stančík úgy látják, a feljelentettek közösségimédia-beli nyilatkozatai kimerítik a hazaárulás, a szabotázs, a rémhírterjesztés és a rágalmazás bűncselekményét.

"Blaha, Harabin és Jakubec közösségi médiában tett nyilatkozatai túlmennek a véleménynyilvánítás szabadságán, ezért erkölcsi és törvényi kötelességünknek érezzük, hogy felhívjuk a bűnüldöző szervek figyelmét erre. Ebben a helyzetben az agresszor mellé állni nemcsak őrültség, de bűncselekmény is" – mondta Stančík, aki reméli, Maroš Žilinka főügyész cselekedni fog.

Ľuboš Blaha, a Smer parlamenti képviselője bejegyzéseiben védi az orosz agressziót, és az oroszok elleni gyűlöletkeltéssel vádolja Zuzana Čaputová köztársasági elnököt. 

Štefan Harabin az OĽANO képviselői szerint gyűlöletet keltett, és nemzetiség alapján való diszkriminációra buzdított posztjaiban. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.