2020. november 16., 08:00

„Félházzal” kinyithatnak a templomok, a mozik és a színházak

November 16-án kapacitásuk 50 százalékos kihasználtsága mellett újraindulhat az élet a mozikban, a színházakban és a templomokban is. Kinyithatnak az uszodák és edzőtermek, egyszerre maximálisan 6 ember jelenlétével. Ugyancsak folytatódik a hoki- és fociliga, de szigorúan csak nézők nélkül.

Fotó: TASR
A nyitrai Andrej Bagar Színház

A Közegészségügyi Hivatal közölte, hogy a kulturális eseményeken és egyházi szertartásokon részt vevők minden második sorban ülhetnek, vagy pedig a sakktáblaszerűen.

Továbbra is tilos az étel-és italfogyasztás (ez főleg a mozikban jellemző), a szervezők kötelesek lázat mérni, és csak azokat engedhetik be, akiknek testhőmérséklete nem haladja meg a 37,2 fokot.

Az edzőtermekben és uszodákban egyszerre 6 személy tartózkodhat.

A személyzetnek maszkot kell viselnie és alaposabb takarítást kell végezni, beleértve a fertőtlenítést is. Érvényben van az a szabály is, hogy 15 négyzetméterre csak egy személy juthat.

Az eddig is engedélyezett sporteseményekhez csatlakozik a Szlovák Jégkorong Liga és másodosztályú futball liga.

Megvalósíthatók az oktatási és sportminisztérium égisze alatt  karanténban működő sportközpontok működése szempontjából feltétlenül szükséges rendezvények is.

Az enyhítés ellenére a legtöbb mozi és színház még nem nyit ki, hiszen bizonyos előkészületekkel jár, hogy újból fogadni tudják a látogatókat. Fel kell futtatni a jegyeladást is. Az intézmények vezetői valószínűleg számításba veszik azt is, mennyire rentábilis foghíjas nézőtér előtt játszani.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!