Felfüggeszti frakciótagságát az OĽaNO gyermekek zaklatásával vádolt képviselője

2021. május 26., 11:01
ma7 | TASR

Ján Herák parlamenti képviselő ideiglenesen felfüggeszti tagságát az OĽANO képviselői klubjában a személye ellen felmerült gyanú miatt. 

Ján Herák
Fotó: TASR/AP
Ján Herák

Herákot kiskorú zaklatásával gyanúsítják. Herák nem rég véget ért sajtótájékoztatóján jelentette be, a vizsgálat lezárultáig felfüggeszti tagságát. A képviselő leszögezte, hisz abban, hogy bebizonyosodik az ártatlansága.

A szlovák közmédia még vasárnap számolt be arról, hogy a rendőrség gyermekek zaklatásával gyanúsítja a parlamenti képviselőt.

Herák, aki maga is gyermekotthonban nevelkedett, árva és/vagy szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek táboroztatásával foglalkozó polgári társulás vezetője. A képviselő közölte, a témához csak annyit tud hozzátenni, "meg kell nézni az eddigi tevékenységét".

Kész vagyok mindenben együttműködni a bűnüldöző hatóságokkal, teljes mértékben megbízom a hatóságokban, és természetesen bízom benne, hogy tisztázni tudom a nevemet és be tudom bizonyítani, hogy ártatlan vagyok abban az ügyben, amelyben gyanúsítanak"

- mondta.

Mivel büntetőeljárás folyik, Herák először a bűnüldöző szervekkel akar közölni minden tényt. Felszólította a sajtót, hogy tartsa tiszteletben az ártatlanság vélelmét. Kijelentette, neki is az az érdeke, hogy az ügy minél előbb lezáruljon. 

Kövesse facebook oldalunkat is!