cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. szeptember 25., 11:11

Farkas Zsolt: Mutassuk meg, még élni akar a szülőföldjén a felvidéki magyar

Szeptember 30-án parlamenti választást tartanak Szlovákiában. A felvidéki magyarság szempontjából nagy a tét, hiszen jelenleg nincs képviseletünk a szlovák törvényhozásban. A választások esélyeiről, jelentőségéről Farkas Zsoltot, a szőgyéni katolikus egyházközség plébánosát, a Jópásztor Alapítvány elnökét kérdeztük.

szőgyén
Fotó: Katona Tamás

Mi a jelentősége a felvidéki magyar közösség szempontjából a szeptember 30-i választásoknak?

A felvidéki magyar közösség szeptember 30-án újabb esélyt kap arra, hogy képviselete legyen a szlovák parlamentben, ami azt jelentené, hogy nagyobb beleszólási lehetősége lenne a mindennapjainkat érintő kérdések megoldásába.

Szükségünk van arra, hogy az anyaország támogatása mellett a saját választott képviselőink is kiálljanak az érdekeink mellett a szlovák parlamentben. Itt az idő, hogy megmutassuk magunkat, még élni akar a szülőföldjén a felvidéki magyar!

Meglátásai szerint milyen esélye van a magyar érdekképviseletnek? Visszaszerezhető-e a parlamenti képviselet?

A felmérésekre nem mindig lehet hagyatkozni, mert nem minden esetben mutatnak valódi képet a választásokkal kapcsolatban. Az eredményeik sokszor kozmetikázottak a megrendelő érdekei alapján, hiszen ezekkel az adatokkal is lehet befolyásolni a választók döntését.  A nagyobb támogatással rendelkező pártok mindent megtesznek annak érdekében, hogy megszerezzék a kisebb pártok szavazatait.

Mindenkit arra buzdítok, hogy az esetleges kétségeit félretéve menjen el szavazni, és akkor visszaszerezhető a parlamenti képviselet.

Mire biztatja a felvidéki magyarokat, kibe, kikbe helyezzék a bizalmukat?

Elsősorban a véleményük kifejezésére biztatnám a választókat, mindannak ellenére, hogy sokakban megnövekedett a közöny és a politika iránti érdektelenség. Ne legyünk passzívak!

Bizalmunkat helyezzük az olyan pártba és személyekbe, akik ragaszkodnak az evangéliumi tanításhoz, és bátran kiállnak a keresztény és magyar értékek mellett.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.