cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. október 4., 13:35

Eurómilliók érkeznek Szlovákiába, lesz miből támogatni a lakosságot!

Meghozta gyümölcsét az EU külügyminiszteri tanácsának ülése. Az Európai Bizottság elkötelezte magát, hogy az energiaválság leküzdésére lehetővé teszi Szlovákia számára a 2014-2020-as időszakra szóló kohéziós alapból nem felhasznált milliárdok felhasználását.

pénz euró
Fotó: unsplash.com

Ez a segítség lehetővé teszi, hogy a szlovákiai háztartások és vállalatok átvészeljék az energiakrízist, erős állami segítséggel. Az emberek támogatásának mértéke milliárdokra rúg, jelentette ki Igor Matovič pénzügyminiszter és kormányalelnök a tárgyalások után.

Ez Szlovákia hatalmas sikere. Egyedüliként kérelmeztük ezt és többé-kevésbé egyedüliként segít ez a változás nekünk. Nagy köszönet Edo Heger kormányfőnek és az ő személyes intervenciójának”

–tette hozzá a miniszter.

Szlovákia ugyanakkor  a helyreállítási alapból is 366,9 millió eurót kap az orosz fosszilis tüzelőanyagoktól való függőség csökkentésére és megújuló energiaforrások támogatására.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.