2022. október 4., 13:35

Eurómilliók érkeznek Szlovákiába, lesz miből támogatni a lakosságot!

Meghozta gyümölcsét az EU külügyminiszteri tanácsának ülése. Az Európai Bizottság elkötelezte magát, hogy az energiaválság leküzdésére lehetővé teszi Szlovákia számára a 2014-2020-as időszakra szóló kohéziós alapból nem felhasznált milliárdok felhasználását.

pénz euró
Fotó: unsplash.com

Ez a segítség lehetővé teszi, hogy a szlovákiai háztartások és vállalatok átvészeljék az energiakrízist, erős állami segítséggel. Az emberek támogatásának mértéke milliárdokra rúg, jelentette ki Igor Matovič pénzügyminiszter és kormányalelnök a tárgyalások után.

Ez Szlovákia hatalmas sikere. Egyedüliként kérelmeztük ezt és többé-kevésbé egyedüliként segít ez a változás nekünk. Nagy köszönet Edo Heger kormányfőnek és az ő személyes intervenciójának”

–tette hozzá a miniszter.

Szlovákia ugyanakkor  a helyreállítási alapból is 366,9 millió eurót kap az orosz fosszilis tüzelőanyagoktól való függőség csökkentésére és megújuló energiaforrások támogatására.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.