2020. március 2., 14:42

Értékelő és tisztújító közgyűlést tart az Összefogás mozgalom

A választási kudarc okainak elemzése és a (személyi) konzekvenciák levonása is sorra kerül majd a mozgalom esedékes közgyűlésén.

Fotó: Összefogás
Mózes Szabolcs (balra) és Nagy József

Az alábbiaknak a mozgalom a médiához eljuttatott sajtóhírét közöljük, változtatást nélkül:

"Az Összefogás köszöni a bizalmat a választóknak, különösen azoknak, akik a Magyar Közösségi Összefogás listájára voksoltak és a mozgalom jelöltjeinek szavaztak bizalmat. Annak ellenére, hogy nagyrészt fiatal, új, ezáltal a választók többsége számára nem vagy kevésbé ismert jelöltekről volt szó, a mozgalom jelöltjei a preferenciavoksokat tekintve erőn felül teljesítettek a közös magyar listán. Az Összefogás fél éve alakult, ez idő alatt sikerült a releváns szereplőket egy asztalhoz ültetnie, az együttműködés irányába terelni az összefogásban érdekelt partnereket, és elindulni a választáson – egy új névvel. A munkát folytatni kell, a cél a magyar érdekképviselet megújítása és összefogása.

A 22-es listára leadott 112 662 szavazat ugyanakkor kevesebb, mint amivel számoltunk, az okok elemzése a következő napok feladata.

A nem győztes választás okán a politikai kultúra jegyében az Összefogás elnöke és vezetősége benyújtja lemondását, a mozgalom pedig alapszabálya értelmében a lehető legrövidebb időn belül tisztújító és irányadó közgyűlést tart. Folytatjuk, mert a magyar összefogásnak nincs alternatívája!"
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!