2020. február 6., 13:20

Érsek Árpád hidat szemlél: csúszik a komáromi Vág-híd aládúcolása

Érsek Árpád közlekedési miniszter a mai nap folyamán ellenőrző napot tartott, ahol megtekintette a befejezés előtt álló komáromi Duna-hidat, illetve a Vág-híd elhúzódó aládúcolását.

Galéria
+4 kép a galériában

A miniszter konstatálta, a Vág-híd megerősítésének befejezésére még várni kell. Az ideiglenes aládúcolásról tavaly még nem gondolták, hogy ennyire elhúzódik.

Pár hete már leverték a cölöpöket egy pillér kialakításához, de időközben a Vág szintje 4 méterrel megemelkedett, és jelenleg várni kell az apadásra.

A miniszter felszólította a vállalatot, hogy legalább kezdjenek neki az előkészületeknek, hogy minél előbb befejeződhessen a Vág-híd alátámasztása.

Érsek Árpád úgy nyilatkozott, reményei szerint két hónap múlva befejeződik a híd aládúcolása, persze, ha a Vág vízszintje engedi. Elmondta azt is, hogy nekik is érdekük, hogy minél előbb megnyithassák a hidat a kamionos forgalom előtt.

Érsek Árpád elmondta,

az izsai kereszteződéssel is foglalkoznak. Sajnos meg kell várni a tavaszt, amikor elvégzik a forgalomfelmérést, és ennek alapján eldöntik, hogy körforgalommal vagy szemaforokkal oldják meg a forgalomirányítást.

Mivel eddig az izsai kereszteződés terveit az érintett falukkal szerette volna kidolgoztatni a minisztérium, ezért megkérdeztük, hogy az állam ezek szerint a saját költségvetéséből állja-e a projektálást. A miniszter úgy válaszolt, megszokott forma, hogy az érintettek kidolgozzák a tervdokumentációt, és ennek alapján a minisztérium építkezik, sőt a terveket utólag ki is fizetik.

Azt mondtam a faluknak, hogy meg lehetett volna gyorsabban is csinálni, ha ők tervezik, és kifizettük volna a terveket is. De a faluk inkább petíciókkal foglalkoztak. A Dunaszerdahelyi járásban két esetben is sikerült így meggyorsítani az eljárást"

– mondta Érsek Árpád.

Megkérdeztük Keszegh Bélát, Komárom polgármesterét, miként értékeli az izsai kereszteződés ügyében történt fordulatot. Ő az egészet egyszerű kampányfogásnak minősítette. Kihangsúlyozta, Érsek Árpádtól a Komáromi Városok és Falvak Társulásának egyetlen hivatalos levele van az izsai körforgalomról, amelyben azt nyilatkozza, hogy a körforgalom megépítése nem megalapozott. Mivel a közlekedési gondokat megoldja a jövőben megvalósuló elkerülőút.
Galéria
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről. 

Hozzászólások

Fehér István 2020. 02. 06., cs - 18:34

Elképesztő ez a pofátlan magyarázkodás! Mióta is néz úgy ki a Vág hídja? Hosszú hónapokig alacsony volt a Vág vízállása! Akkor hol volt(ak)? Az izsai kereszteződésben "szemaforokkal" megoldani a napi közlekedési káoszt? Miniszter úr! A petíciót önök provokálták ki! Remélem, 29-e után nem hallunk többé sem önről, sem a pártjáról!