2020. október 15., 19:41

Erre figyeljen! 1659 euróig terjedő bírságot szabhatnak ki arra, aki nem visel szájmaszkot

Aki nem tartja be a karantént, vagy nem hordja a szájmaszkot, arra 1659 euró pénzbírságot szabhat ki a regionális közegészségügyi hivatal.

szájmaszk02
Fotó: TASR
Illusztrációs felvétel

A rendőrség 1000 euróig terjedő helyszíni bírságot szabhat ki. A tömegrendezvények szervezésére vonatkozó tilalom megsértéséért 20 ezer eurós pénzbírság szabható ki. Az intézkedéseket a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) vezette be a koronavírus-járvány lassítása céljából.

Az ellenőrzéseket az illetékes regionális közegészségügyi hivatal végzi, a szankciókat is a hivatal szabja ki. A szabályok betartását a rendőrség is ellenőrzi.

Marek Eliáš, a Közegészségügyi Hivatal kommunikációs munkatársa megjegyezte, nem a bírság kiszabása a cél.

A regionális hivatalok azt az utasítást kapták, hogy a helyzetnek megfelelő, arányos büntetést szabjanak ki, vagyis a bírság összegének meghatározásakor vegyék figyelembe a szabálysértés súlyosságát és esetleges következményeit"

- mondta Eliáš a TASR-nek.

Az egyre romló járványügyi helyzet miatt csütörtök óta szigorították a járványellenes intézkedéseket. Minden strand, aquapark, wellnessközpont, fitneszterem és színház, koncertterem és mozi bezárt. Tilos olyan sport-, kulturális és más rendezvényeket szervezni, ahol hatnál több ember tartózkodik egyszerre.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!