2022. június 16., 17:54
Frissítve: 08:33

Enyhe érdeklődés mellett menesztenék a gazdasági minisztert

Megkezdődött a Richard Sulík gazdasági miniszter leváltása céljából összehívott rendkívüli parlamenti ülés. 

Richard Sulík
Fotó: TASR

Az ülést a Smer kezdeményezte, mivel véleményük szerint  a tárcavezető passzív volt, nem tett semmit az energiaárak és üzemanyagárak emelkedésének megfékezéséért.

Tétlensége miatt indultak ellenőrizhetetlen emelkedésnek az árak, amelyek drasztikus következményekkel bírnak az emberek életszínvonalára – írták a Smer parlamenti képviselői beadványuk indoklásában.

A vitába kilenc szónok jelentkezett be írásban. Természetesen szóbeli bejelentkezésre is van lehetőség. Akik a frakció nevében, írásban szólalnak fel, 30 percig beszélhetnek, mások húszig. A felszólalásokhoz legfeljebb kétperces tárgyi megjegyzést lehet fűzni. 

19 órakor berekesztették a rendkívüli ülést. A rendkívüli ülés a további tárgyalási napokon, a rendes, 66. ülés aktuális pontjainak megtárgyalása után folytatódik. Holnap péntek, a képviselők csak 14 óráig tárgyalnak. Az ülés kedden folytatódik, de mivel oda már több jelentés megtárgyalása be van tervezve, Boris Kollár házelnök szerint szerdán vagy csütörtökön folytatódhat a vita Richard Sulík menesztéséről.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.