2021. szeptember 18., 08:51

Ennyi beoltott fertőződik meg és kerül kórházba. Közzétették a statisztikákat

Az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) részletes információkat osztott meg, hány beoltott személy fertőződött meg, illetve került kórházba a koronavírus szövődményeivel.

koronavírus védőoltás bevásárlóközpont
Fotó: TASR
Illusztrációs felvétel

Az NCZI adatai szerint a szeptember 16-án regisztrált új fertőzöttek 19,1 százaléka kapott már koronavírus elleni védőoltást. A statisztikába nemcsak a laboratóriumi (PCR), hanem a pozitív gyorstesztek (Ag) is beszámítódnak.

A 19,1 százalékos arány nem kiugró, a korábbi napokban ennél rendre magasabb számokat mutatott a statisztika: szeptember 12-én például az összes új fertőzött 24,4 százaléka volt beoltott.

A PCR-tesztekkel beazonosított új fertőzöttek 19,39 százaléka minősült teljesen beoltottnak, 2,17 százalékuk a kétdózisú vakcina első adagját vette fel.

A pozitív antigéntesztek esetében 18,29 százalék teljesen beoltottnak, 1,52 százalék pedig részben beoltottnak minősült.

A koronavírus szövődményeivel kórházi osztályra felvettek 17,31 százaléka kapta meg a védőoltás legalább első adagját, 14,49 százalékuk már a kétdózisú vakcina második adagját is megkapta.

Megosztás
Címkék