lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2022. szeptember 14., 09:22

Első próbálkozásra nem sikerült megnyitni a parlament ülését

Nem sikerült megnyitni a parlamenti ülést, mert nem volt jelen elég képviselő ahhoz, hogy a parlament határozatképes legyen.

Van kérdése?
Illusztráció
Fotó: TASR

Csupán 64 paralmenti képviselő jelentkezett be, így ez nem volt elég ahhoz, hogy a parlamenti ülést megnyissa a házelnök, Boris Kollár.

Az ellenzék és az SaS képviselői jelen voltak a teremben, de nem nyomták meg a jelenlét gombot.

Az SaS előre közölte, hogy az ülés megnyitásakor fel akarja mérni, mely ellenzéki képviselők támogatják a kisebbségi kormányt, ezért a párt képviselői nem jelentkeznek be.

Michal Šipoš, az OĽANO frakcióvezetője azt mondta,

meglepte, hogy az SaS a kormányból való távozása után blokkolja az ülés megnyitását.

Hozzátette, az OĽANO nem kötött egyezséget senkivel a hárompárti kormánykoalíció támogatásáról, csak a kormánypárti frakciókból korábban kilépett képviselőkkel tárgyalt.

A parlamentnek például Svédország és Finnország NATO-csatlakozásának támogatását kellene megvitatnia az ülésen, továbbá a gázvezetékek megadóztatására vonatkozó javaslatot, valamint a Főügyészséggel és a Btk. 363-as paragrafusával kapcsolatos módosító javaslatokat.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.