2020. december 5., 07:45

Előzetesben marad a Penta társtulajdonosa és Dana A.

Előzetes letartóztatásba kerül Jaroslav H., a Penta pénzügyi csoport társtulajdonosa és Dana A. Erről pénteken határozott a bazini Speciális Büntetőbíróság vizsgálóbírója. A döntés nem jogerős. A TASR hírügynökséget a Különleges ügyészi Hivatal ügyésze tájékoztatta.

Fotó: TASR

A vizsgálóbíró eleget tett az ügyész javaslatának. Az indoklás szerint azért van szükség az előzetes letartóztatásra, mert mindkét terhelt esetében fennáll a kollúzió, vagyis a tanúk befolyásolásának veszélye.

Mindketten fellebbeztek a döntés ellen. A fellebbezésekről a Legfelsőbb Bíróság fog dönteni. Az ügyben folytatódik a nyomozás. Az ügyész elmondása szerint a terheltek hajlandóak vallomást tenni, de tagadják a bűnösségüket.

Helytelennek tekintjük ezt a döntést”

 – nyilatkozta Martin Škubla, Jaroslav H. jogi képviselője.

Jaroslav H. ellen korrupciós bűncselekmények és pénzmosás ügyében indult büntetőeljárás. A Penta társtulajdonosa ezt követően lemondott minden, a pénzügyi csoportban betöltött ügyvezetői funkciójáról. Ugyanakkor tagadja, hogy elkövette volna azt, amivel gyanúsítják. A rendőrség összesen három személy ellen indított eljárást, mindhárom esetnek a Gorilla-ügyhöz lehet köze.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.