cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. augusztus 27., 10:11

Előrehozott választás: 25 képviselőjelöttel kevesebb

Az előrehozott parlamenti választásokon induló képviselőjelöltek közül eddig 24-en döntöttek a visszalépés mellett, egy pedig életét vesztette.

parlamenti választás, illusztráció
Illusztrációs felvétel
Fotó: Rózsár Vince

Eddig 24 képviselőjelölt lépett vissza önként a választási megmérettetéstől – közölte a belügyminisztérium. Ez a szám a választásokig még emelkedhet. Visszalépni a választások napja előtt 48 óráig, azaz szeptember 28-áig lehet. Ugyaneddig az időpontig léphetnek vissza a parlamenti pártok is, eddig ezt egy párt sem tette meg.

A 25 jelölt alig néhány párt listájáról kerül ki, ugyanis az ismeretlen, jórészt esélytelen Spoločne občania Slovenska 16, míg a Princíp nevű párt 4 jelöltje lépett vissza, ez kapásból 20.

Egy jelölt lépett vissza a Magyar Fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana pártszövetség listájáról; egy jelöltet vesztett a Sme rodina és a MySlovensko is. A Progresívne Slovensko 1 jelöltet visszaléptetett.

Az OĽANO listáján induló Dušan Velič közlekedési balesetben életét vesztette.

Mivel a szavazólapok már ki vannak nyomtatva, a visszalépő jelöltek neve rajta marad. A visszalépett jelöltek nevét kifüggesztik a szavazóhelyiségben. A rájuk tévesen leadott preferenciaszavazatot nem veszik figyelembe, de a pártra leadott szavazat ettől még érvényes marad.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.