2021. augusztus 11., 13:06

Elnapolták Kočner tárgyalását

A Pozsony Járási Bíróság szerdán október 27-re napolta el Marian K. vádlott tárgyalását az ún. cetlik ügyében.

marian kocner
Fotó: TASR/AP

Kedden, a főtárgyalás első napján Andrej Šabík ügyvédnek kellett volna vallomást tennie. Šabík üdülésre hivatkozva igazoltan maradt távol. A Trencséni Kerületi Ügyészség ügyésze ragaszkodik az ügyvéd meghallgatásához. 

A járási bíróság szenátusának elnöke még megfontolja, hogy az októberi tárgyalásra beidézi-e Branislav Zuriant, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) volt vezetőjét.

A szerdai tárgyaláson a Peter Tóth volt titkosrendőr, korábbi titkos tanú 2018-as vallomásáról készült felvétel lejátszása, valamint egy szakértői jelentés ismertetése volt napirenden. Michal Mandzák, a vádlott védője szerint az utóbbi irreleváns. Az ügyfele tagadja a bűnösségét, ahogy azt is, hogy ő írta volna a cetliken szereplő üzeneteket.

Kedden Marek Para ügyvéd és Jozef Dučák vállalkozó is vallomást tettek. Para meghallgatásáról kizárták a nyilvánosságot.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.