lapajánló
Patrióták, fizetett felforgatók és a szuverenista baloldali
Magyar7 - 28. száma
2022. október 11., 07:58

Elküldte az OĽANO a költségvetés módosító tervezetét Sulíkéknak

Az OĽANO eleget tett az SaS elvárásának, és hétfőn elküldte a pártnak az állami költségvetés módosításának részletesebb tervezetét, amelyben szerepel, hogy pontosan mire költenék az egyes tételeket – jelentette be Michal Šipoš, az OĽANO frakcióvezetője.

OĽaNO
Fotó: TASR

A mozgalom egyúttal felszólította az SaS-t, hogy kedden (október 11.) tegye lehetővé a költségvetés módosítását, és ezáltal a nyugdíjasok, a háztartások és a cégek megsegítését.

Az ellenzék pénteki obstrukciója miatt a parlament határozatképtelen volt, ezért nem lehetett napirendre tűzni a javaslatot.

A Smer-SD azt követeli, a költségvetés kiadási oldalát csak 207 millió euróval módosítsák, amit a 13. nyugdíjak kifizetésére költenének, ellenkező esetben a Smer-SD folytatja a parlamenti obstrukciót.

Az SaS a költségvetés első módosítási tervezetét hiányosnak és „dilettáns munkának” nevezte, és kijelentette, hogy nem hajlandó biankó csekket aláírni Igor Matovič pénzügyminiszternek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.