2022. november 28., 09:51

Elkészült Szlovákia legnagyobb adventi koszorúja

Úgy tűnik az advent kezdetével egyfajta versengés is elkezdődött az egyes települések között a felállított adventi koszorúk méreteit illetően.

Rekorder
A legnagyobb adventi koszorú
Fotó: TASR

2021-ben a Pozsonyhoz közeli Annamajor település volt a szlovákiai csúcstartó a maga 17,85 m átmérőjű koszorújával.

Az Illavai járásban fekvő 2735 lakosú Kasza (Košeca) község önkormányzata az Adventi amfiteátrumnak nevezett akció keretében az eddig csúcstartónál több mint kétszer nagyobb: 36,20 m átmérőjű koszorút állított fel a helybeliek közreműködésével. A rekordot a Szlovákiai rekordok könyve képviselője, Igor Svítok is megerősítette. Mint elmondta: Szlovákiában 2006 óta figyelik az adventi koszorúk méreteit. Abban az évben Szentgyörgyön egy 8 méter átmérőjű, 4 méter magas koszorút alkottak. Ugyanabban az évben Illaván egy 12,3 m átmérőjű, de a földön elhelyezett koszorút készítettek és ez csak egy paraszthajszállal maradt le attól, hogy bekerüljön Guinness világrekordok könyvébe.

Guinness?
A bejegyzés
Fotó:  TASR

Kasza település polgármestere, Radomír Brtáň elmondta, hogy a falusiak 14 napig dolgoztak az impozáns méretű adventi koszorú elkészítésén. Mindenki hozzott rá valamilyen díszt, a négy adventi gyertya 1,5 méter magas.

Lakodalmat is ülhetnének
A fél falu elférhet a belsejében
Fotó:  TASR
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.