2022. május 20., 11:44
Frissítve: 00:13

Eljárás indult Gál Gábor ellen

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) eljárást indított a volt igazságügyi miniszter, Gál Gábor ellen.

Gál Gábor
Fotó: TASR

A hírt a Markíza tv tette közzé. A Markíza szeretett volna kapcsolatba lépni a politikussal, de nem tudták őt elérni.

Gál Gábor a sajtóban megjelent információkkal kapcsolatban a következőket nyilatkozta a TASR hírügynökségnek: "Még a múlt hét folyamán postán kézbesítették a határozatot az ellenem gyanúsítottként indított eljárásról. Az említett határozat személyemmel kapcsolatban hamis információkon alapszik. Nem ez az első alkalom, hogy az úgynevezett "bűnbánók" (a hatóságokkal vádalku keretében, az enyhébb büntetés reményében együttműködő gyanúsítottak vagy elítéltek – a szerk. megj.) kapcsolatba hoznak velem bizonyos ügyeket, azonban ezek alapos kivizsgálása során kiderül, hogy ezek légből kapottak." Gál elmondta, bízik a törvényes eljárás lefolytatásában, ezért maximálisan együttműködik a bűnüldöző szervekkel, hogy az ügyet kivizsgálják.

Gál neve egyébként nem ismeretlen a bűnüldöző szervek előtt. Felbukkant például a Tisztítótűz-ügyben is, a Bödör-féle rendőrmaffia ügyében folytatott nyomozás során. A Bödör kommandó állítólag kenőpénzért segítséget nyújtott Gál Gábor exminiszter ügyfeleinek.

Michal Slivka, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője portálunknak küldött tájékoztatásában azt írta, a volt politikus ellen május 9-én indítottak eljárás. Az ügy a Szlovák Földalappal áll összefüggésben, egy 2018-as esetről van szó. További tájékoztatást a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közöltek.

Daniel  Lipšic speciális ügyész sem kívánta pontosítani az esetet. "Az eljárás vesztegetés elfogadása gyanújával indult, de pontosabb információkat nem fogunk közölni, sem jogi kérdéseket, sem a tényállást, mivel az ügy kezdeti stádiumban van" – mondta. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.