2020. március 23., 15:51

Elhalasztották Ruskóék tárgyalását

A rendkívüli helyzet több, korábban befolyásos személy perét is érinti: Robert Lališról, Mikuláš Černákról, Miloš Kaštanról és Pavol Ruskóról van szó. Őket az ügyészség gyilkosság megrendelésével gyanúsítja.

Pavol Rusko
Fotó: TASR

Pavol Adamčiak bírósági szóvivő szerint szükséges volt elhalasztani a tárgyalást.

Tekintettel a koronavírus-járvány további terjedésére, kénytelenek vagyunk határozatlan időre lemondani az eredetileg április 2-ra tervezett meghallgatást”

mondta Adamčiak.

A bíróságnak ezt az ügyet már jóval korábban meg kellett volna oldania. Az eset már több mint 20 éves, az emlékezetes Markíza televízió körüli botrány 1997 őszén robbant ki. Az ügyészség szerint Mikuláš Černák rendelte meg az akkori üzleti partnere, Silvia Volzová elleni gyilkosságot. Az ügy azóta sem oldódott meg.

Černák csak húsz év elteltével beszélt a rendőrséggel, miután az egyik pozsonyi maffiabandával, Robert Lališékkal szövetkezett. Pavol Rusko nem tagadta, hogy találkozott Černákékkal, azt szerette volna megtudni, nincs-e tervbe véve az ő kiiktatása is.

A felek a mai napig ártatlannak vallják magukat.

Černák szerint Pavol Ruskót is fölöslegesen keverték bele, Robert Lališ tagadja, hogy bármiféle köze lett volna a gyilkosság előkészítéséhez. Rusko szerint azonban több találkozóra került sor Pozsonyban Lališ és Černák között.

Megosztás
Címkék