2022. október 11., 11:19

Elfogyott a türelme. Távozással fenyegetőzik Martin Klus, az SaS alelnöke

Martin Klus volt külügyi államtitkár, az SaS alelnöke még a múlt hét folyamán belebegtette, hogy a távozását fontolgatja Sulík pártjából.

Martin Klus
Fotó: TASR

Richard Sulík, az SaS elnöke úgy reagált erre, hogy ő igyekszik a legtoleránsabban irányítani a pártját a más véleményekkel szemben, s ha Martin Klus parlamenti képviselőnek egy szavazás olyan fontos, ám eltérő a véleménye, akkor „zöld utat” kap, mondta hozzátéve, nem kell mindenáron az SaS-klub valamennyi tagjának egyformán szavaznia, bár neki fontos az egység.

Sulík azt tervezi, hogy személyesen is beszél Klusszal.  

Vár ránk még egy beszélgetés, még nem volt időnk személyesen beszélni, csak telefonon beszéltünk, és az nem az igazi”

– válaszolta Sulík arra a kérdésre, hogyan értékeli Klus frakcióban maradását. Cáfolta viszont, hogy a parlamenti klubban más képviselők is lennének, akik Klushoz hasonlóan vélekednek.

Klus a HNtelevízia egyik műsorában jelentette ki, hogy nem zárja ki a pártból való távozását. Az SaS-ben maradását csak abban az esetben tartja elképzelhetőnek, ha a kollégái tolerálnák az eltérő véleményét egyes témákban. Ha ez a tolerancia nem lesz meg, akkor párton belül megbeszélik a további lépéseket.

Klus szerint a helyzetet mielőbb rendezni kell. A volt külügyi államtitkár hozzátette: ha kilép az SaS-ből, akkor független képviselőként marad a parlamentben, egy másik klubba nem készül.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.