2020. november 6., 15:57

Eldőlt: jövő szombatig vonatkozik a kijárási korlátozás azokra, akiket nem teszteltek

A kormány határozata értelmében november 14-ig vonatkozik a kijárási korlátozás mindenkire, aki nem vett részt az országos tesztelésen, és negatív PCR-teszteredményt sem tud felmutatni.

Fotó: Virsinszky Tamás

November 2-tól vonatkoznak a korlátozások mindenkire, aki nem teszteltette magát. A munkába utazásra sem vonatkozik rájuk a kivétel. Csak a legközelebbi élelmiszerboltba vagy orvoshoz mehetnek el. Legalább 13 napig vonatkozik rájuk a kijárási korlátozás. Azoknak, azonban, akikről a tesz során kiderült, hogy fertőzöttek, csak tíz napig kell karanténban maradniuk.

A kormányhivatal azzal érvel, hogy a kijárási korlátozás nem azonos a karanténintézkedéssel.

„Két különböző intézkedésről van szó. Már korábban is egyértelműen tudni lehetett, hogy két körben fog zajlani a tesztelés" – közölte a hivatal sajtóosztálya.

A hivatal hozzátette: mivel a tesztelés második köre nem lesz országos, november 9-től mindenki számára lehetővé teszik, hogy PCR- vagy antigéntesztet végeztessen.

„A kormány célja, hogy minél többen teszteltessék magukat" - közölte a hivatal.

Akik átestek a COVID-19-en, és erről három hónaposnál nem régebbi igazolásuk van, nem kell teszteltetniük magukat. Valamint azoknak sem, akiknek az egészségi állapotuk ezt nem teszi lehetővé.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.