Egyre valószínűbb, hogy Joe Biden Pozsonyba látogat

Frissítve: 22:09
2021. április 19., 17:06
ma7

Joe Biden amerikai elnök két hónap múlva Szlovákiába látogathat – az exkluzív információt a Pravda jelentette be egy meg nem nevezett washingtoni forrásra hivatkozva.

Joe Biden
Fotó: Bastiaan Slabbers
Joe Bidennek gazsulálnak a magyar ellenzéki pártok

„Kelet-Európában két hely kínálkozik, amit Biden megcélozhat, ez pedig vagy Pozsony, vagy valamelyik balkáni állam” – pontosította a Pravda napilapnak a meg nem nevezett washingtoni forrás. Kiemelvén, hogy nagy esély mutatkozik arra, hogy az amerikai elnök éppen Szlovákiába fog ellátogatni a közeljövőben.

Biden esetleges pozsonyi látogatásáról legkésőbb két heten belül, vagyis május elejéig informálják a szlovák hatóságokat. Mindez az ukrán-orosz határokon zajló történésektől is függ. Biden állítólag a rangos nemzetközi GLOBSEC konferencián fog részt venni.

Biden európai útjának fő pontja a NATO-csúcstalálkozó, amely Brüsszelben kerül megrendezésre idén júniusban. A GLOBSEC szervezői szintén június folyamán tervezik megrendezni az említett nemzetközi konferenciát.

Elnöki meghívás

Később kiderült, Zuzana Čaputová államfő levélben hívta meg Joe Biden amerikai elnököt Szlovákiába. A TASR-t erről hétfőn tájékoztatta Martin Strižinec, az elnök asszony szóvivője. A levél elküldésének idejét nem pontosította.

Ha az USA elnöke elfogadná a meghívásunkat, és eljönne Szlovákiába, azt a szlovák diplomácia nagy sikerként könyvelhetné el”

– mondta Strižinec.

Kövesse facebook oldalunkat is!