2022. december 13., 09:40

Egyre inkább úgy fest, a bukástól már a Jóisten sem menti meg a Heger-kormányt

Alig egy órával a Heger-kormány sorsáról döntő szavazás előtt egyre biztosabbnak tűnik, Richard Sulíkék sikerrel járnak, bukni fog a kabinet. 

parlament
Fotó: TASR

Kedden reggel számoltunk be róla, hogy Gyimesi György, OĽaNO-s képviselő közösségi oldalán arról írt, a mai szavazáson nem lesz meg a kormány maradását akarók többsége, Hegerék elbúcsúzhatnak a hivataltól. 

Időközben kiderült, szinte biztosan nem jön ki a matek, legalább 76 képviselő szavaz majd a kormány elleni bizalmatlansági indítvány mellett.  

Előbb Ján Krošlák, a Sme rodina képviselője közölte, biztosan a kormány bukása mellett szavaz, mert megunta "Igor Matovič taktikázását", ez ugyan is nem Eduard Heger kormánya volt. Krošlák igen kemény volt, hiszen kijelentette

egy szekta távozása mellett szavazok, akik káoszba taszították az országot.

Párttársa, Martin Borguľa a frakcióból is kilépett kedd reggelre, mondván, nem akarja, hogy szavazat rossz fényt vessen barátaira. Közösségi oldalán azt írta, Roman Mikulec le nem váltása miatt szavaz a kormány ellen. A belügyminiszter korábban azzal haragította magára Borguľát, hogy a képviselő ellen indított bűnvádi eljárást a védelmébe vette.

Alig egy órával a szavazás előtt egy újabb ingatag szavazat látszik eldőlni, ezzel gyakorlatilag biztosra vehető, hogy a bizalmatlansági indítványnak meg lesz a kellő támogatottsága. Slavěna Vorobelová, Marian Kotleba helyére került pótképviselő mindeddig nem nyilatkozott egyértelműen, ám kedd délelőtt közölte,

nem tud támogatni egy olyan kormányt, amely azzal védekezik a bírálatok ellen, hogy legalább Európapárti és ukránbarát.

A sorsdöntő szavazásra várhatóan kedden délelőtt 11 órától kerül sor.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.