2021. december 20., 16:57

Egyetlen párt alakult 2021-ben, több viszont megszűnt, például a Most-Híd és az MKP is

2021-ben egyetlen politikai párt alakult, öt pártot pedig megszüntettek vagy megszűnt.

Belügyminisztérium
Fotó: TASR

Ami újonnan alakult, az a Szlovák Patrióták Pártja, két pártot megszüntettek: a Tolerancia és Együttélés Pártját és a Fiatalok Pártját. Megszűnt a NAJ - Függetlenség és Összefogás párt, 

valamint a Most-Híd és az MKP is, amelyekből a Szövetség párt alakult, tájékoztatott a Belügyminisztérium sajtóosztálya.

A tárca tájékoztatása szerint jelenleg három politikai párt kíván Szlovákiában megalakulni. Ezek az Egészséges Szlovákiáért Mozgalom, az Alternatíva Szlovákiáért és a Roma Párt politikai szubjektumok. Az aláírásgyűjtésről szóló közleményüket már közzétették a belügyminisztérium honlapján.

Szlovákiában több mint 160 politikai párt és mozgalom működik, amelyek közül több mint 90 felszámolás alatt áll. A pártalapítóknak legalább 10 ezer aláírást kell összegyűjteniük ahhoz, hogy benyújthassák a minisztériumba a pártalapítási kérelmüket. Ha minden törvényi feltételnek megfelelnek, a tárca bejegyzi a pártot.

 


 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.