2022. március 22., 16:29

Egyetlen éjszaka 17 diákját zaklatta szexuálisan egy sítúrán, de elmeállapota miatt négy év börtönnel megússza egy eperjesi tanár

Elképesztő büntetőügy végére került ma pont az iglói járásbíróságon. 

abúzus gyermek pedofília
Fotó: pixabay.com

Egy eperjesi alapiskola tanára még 2019-ben egy sítúra alkalmával egyetlen éjszaka alatt 17 kisdiákját zaklatta szexuálisan. 

A bíróság ugyan a férfit bűnösnek ítélte, de a kiszabott büntetés ennek ellenére a törvény által meghatározott büntetési keret alatt maradt.

A bíróság megállapította, hogy az akkor 38 éves Michal B., egy eperjesi alapiskola informatika- és tornaszakos tanára egy 2019-es sítúrán részegen szexuálisan zaklatta a rábízott diákokat. Az ügyet azért Iglóban tárgyalták, mert az a falucska, Hnilčík, ahol a diákokat elszállásolták, az Iglói a járásban található.

A férfi tizenhét, 12-13 éves alvó diákot molesztált, fogdosta őket és egyéb, nem részletezett "szexuális dolgot művelt" – a bíróság szerint az éjszaka folyamán többször is.

A történtek után a gyerekek azonnal felhívták szüleiket és jelentették tanáraiknak az esetet, a helyszínre a rendőrök is kiszálltak. A férfit őrizetbe vették, elbocsátották állásából. Mivel védett korosztály ellen követett el szexuális bűncselekményt, büntetése héttől 15 évig terjedő szabadságvesztés lehetett volna, csakhogy a bíróság úgy döntött,

négy és fél évet kell rács mögött töltenie, ráadásul a legenyhébb biztonsági körülmények mellett.

A férfi nem tagadta bűnösségét, az első tárgyalási napra még feleségét is magával vitte. Azonban amikor a diákok tanúvallomására került sor, már nem ment el a tárgyalása.

Ambuláns kényszergyógykezelésre ítélték, valamint hivatásától is eltiltották a férfit, 

de mindössze hét évre. Pénzbüntetést is kapott, a zaklatott fiúknak egyenként ezer eurót kénytelen fizetni.

A bíróság azzal indokolta a büntetési keret alatti ítéletet, hogy a férfi büntetlen előéletű, családos ember, megfelelő szociális hálóval és az orvosi szakvélemények szerint 

efebofíliában szenved.

Az efebofília olyan szexuális irányultság, amikor valaki tartósan és erősen 15-19 évesekhez vonzódik, ő maga azonban jóval idősebb ezeknél, korban nem hozzájuk illő - írja a wikipedia.

A bíróság úgy véli a kényszergyógykezelés és a csökkentett fogházbüntetés elég ahhoz, hogy az ítélet elérje átnevelő hatását. 

Az ügyészség egyelőre mérlegeli a fellebbezés lehetőségét, de az illetékes ügyész a Sme-nek azt nyilatkozta, szerinte is elégséges a büntetés.

A védelem feltételes szabadságvesztést kér.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.